« Naar blog

Een bril op maat, die zit die staat

Categorie: Brillen

Alleen door maatwerk krijg je een goede bril. Er komt een best veel bij kijken om een bril te leveren die precies voldoet aan jouw wensen en jou van het ideale kijkcomfort voorziet.


Iedereen is anders en zo is ook elk oog uniek. Daarom is alleen de juiste sterkte in het brillenglas niet voldoende. Om de bril perfect te maken zijn geavanceerde metingen nodig van het oog, het montuur en de combinatie van jouw gezicht met het montuur.

Zo wordt er tijdens een oogmeting niet alleen je sterkte bepaald, maar ook de eventuele cilinder, prisma en andere factoren. Je oogsterkte en oogstand wordt volledig in kaart gebracht met verschillende individuele parameters.

Ook moet er gekeken worden naar je gezicht. Want ook elk gezicht is anders en vaak niet helemaal symmetrisch. Daarom is het belangrijk om verschillende waarden nauwkeurig te meten, zoals de afstand tussen de pupillen en de positie van het optimale scherptepunt van het glas.

Bij iedere bril die wij verkopen meten we deze individuele parameters, zodat je een zo goed en rustig mogelijk zicht hebt door je bril. Om dit te bereiken zullen wij eerst het gekozen montuur alvast goed afstellen, zoals je het uiteindelijk ook echt zal gaan dragen. Vervolgens maken wij een foto waarop we precies kunnen aflezen hoe jouw montuur op je neus staat en hoe je daar doorheen kijkt.

Hierbij worden verschillende waarden bepaald, zoals de PD: de afstand tussen jouw pupillen. De hoogte: van pupil tot de onderkant van het montuur.  Hiermee bepalen wij het punt waar jij precies door het glas kijkt, dit punt geeft het scherpste zicht. Ook meten we de inclinatie: de hoek waaronder het glas staat ten opzichte van jouw ogen. En de hoornvliesafstand: de afstand die tussen je oog en het glas zit. Aan de hand van deze gegevens bepalen wij de maat van de glazen die we bestellen en deze gegevens worden doorgestuurd naar de leverancier van de glazen. Samen met de leverancier zorgen we ervoor dat dit verwerkt wordt in je glas zodat wij jouw glas vervolgens bij ons in de werkplaats in model kunnen slijpen om daarna dit in het montuur te plaatsen. Hierdoor is jouw bril een uniek stuk maatwerk, aangepast op jouw kijkbehoefte en levert dit een goed en rustig zicht.

Geplaatst op 28 March 2018