Vooraankondiging Rodenstock actie

Categorie: Brillen

Veel mensen gebruiken gedurende de dag meerdere digitale devices en schakelen daarvoor veel tussen verschillende kijkafstanden. Dit vergt veel energie van je ogen, omdat je continu moet scherpstellen. Hierdoor kan je last krijgen van vermoeide ogen, hoofdpijn en minder scherp zicht aan het einde van de dag. Zonde! En onnodig als het aan ons ligt.

Geplaatst op 26 January 2019 | Lees meer »

Het oog

Categorie: Overig

Wanneer je naar iemands ogen kijkt zie je slechts een klein gedeelte ervan, alleen de voorste beschermende delen. Wat je ziet is de iris, wat bij iedereen een andere kleur heeft. De iris werkt als een diafragma en kan de pupil groter en kleiner maken door middel van kleine spiertjes die in de iris zitten. De pupilgrootte wordt bepaald door de hoeveelheid licht dat erop valt.

Geplaatst op 22 December 2018 | Lees meer »

Cilinderafwijkingen

Categorie: Overig

Een cilinderafwijking of astigmatisme wordt veroorzaakt door een asymmetrisch hoornvlies. Normaal heeft het hoornvlies een mooie ronde vorm, zoals een pingpongbal. Bij astigmatisme heeft het hoornvlies een meer ovale vorm, zoals een rugbybal. 

Geplaatst op 4 December 2018 | Lees meer »

Vooraankondiging Ray-Ban Brand Event

Categorie: Brillen

Op vrijdag 19 oktober organiseert Grit Optiek Nieuwerkerk het Ray-Ban Brand Event. Op deze dag krijg je de unieke mogelijkheid persoonlijk advies te krijgen van de Ray-Ban merkstyliste. Zij zal je deze dag kunnen adviseren in het uitzoeken van het perfecte Ray-Ban montuur en glazen speciaal voor jou.

Geplaatst op 1 October 2018 | Lees meer »

Zachte contactlenzen

Categorie: Contactlenzen

Dit type lens is in bijna alle sterktes leverbaar, zowel met als zonder cilinders. De contactlens heeft ongeveer de grootte van de iris, iets groter. Zodra je deze lens inzet blijft de lens op het oog zitten. Er zal weinig beweging van de lens plaatsvinden. De lens is van een flexibel materiaal gemaakt. Het inzetten en uithalen van deze lenzen doe je handmatig. 

Geplaatst op 3 July 2018 | Lees meer »

Sunny days

Categorie: Brillen

Het is weer lente en de zon zal de komende tijd steeds meer gaan stralen. Tijd voor een zonnebril dus! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een zonnebril?

Een zonnebril is meer dan alleen een modische accesoire. Het beschermd je ogen ook tegen schadelijke straling van de zon. Naast zichtbaar licht straalt de zon ook andere stralingen uit die wij niet met het blote oog kunnen zien, zoals UV-licht en infraroodstraling. Straling zoals UV-licht kan schadelijk voor je zijn, niet alleen voor de huid maar ook voor de ogen. Het is daarom erg belangrijk je ogen goed te beschermen. 

Geplaatst op 21 April 2018 | Lees meer »
123