« Naar blog

De voordelen van daglenzen tijdens de vakantie

Categorie: Contactlenzen

De vakantie staat voor de deur en de koffers worden gepakt. Natuurlijk gaan ook de bril en lenzen met alle toebehoren mee. Maar heb je weleens overwogen om voor daglenzen te gaan? In dit blog gaan we in op de voordelen van daglenzen ten opzichte van maandlenzen op vakantie. 


Daglenzen zijn zachte lenzen die elke dag vervangen dienen te worden. 's Morgens haal je een nieuw setje uit de verpakking en 's avonds gooi je ze gewoon bij het plastic afval. Ze hoeven dus niet schoongemaakt en in een lenzendoosje bewaard te worden. Erg gemakkelijk dus! Maar er zijn nog meer voordelen aan daglenzen:

 1. Je kan elke zonnebril op die je wilt!
  Met de vakantie wil je een winkeltje in kunnen lopen, makkelijk even je zonnebril af kunnen doen. Met een zonnebril op sterkte is dit toch wat meer gedoe, omdat je steeds moet wisselen, winkel in, winkel uit. Met lenzen heb je dit probleem niet.
 2. Afwisselen met je bril
  Vind je het fijn om het dragen van lenzen af te wisselen met je bril? Dan zijn daglenzen uitermate geschikt. Doordat je elke dag een nieuwe lens uit de verpakking haalt, heb je altijd verse en schone lenzen. Het is dus geen probleem om eens een paar dagen een bril te dragen. Wanneer je maandlenzen draagt is dit minder handig. De lenzen liggen dan immers een aantal dagen in je lenzen doosje, wat minder hygiënisch is. 
 3. Elke dag nieuwe en schone lenzen: zeer hygiënisch!
  Doordat je elke dag schone en nieuwe lenzen uit de verpakking haalt heb je nooit last van vieze lenzen. De lenzen zitten per stuk verpakt in een blister met een beetje lenzenvloeistof. De lenzen zitten dus erg goed en steriel verpakt. Daarnaast hoef je ze aan het einde van de dag niet schoon te maken, maar kunt ze gewoon weggooien. Super makkelijk en ook nog eens zeer hygiënisch.
 4. Lens kwijt? Geen paniek
  Het wil soms gebeuren dat je gedurende de dag je lens verliest. Wanneer je harde lenzen of maandlenzen hebt duik je meteen op de grond op zoek naar die lens, je moet er immers nog een tijdje mee doen. Bij daglenzen is dit geen probleem. Daglenzen koop je in pakketjes van minimaal 30 lenzen, je hebt dus een voorraadje liggen. Wel handig als je een reserve setje in je handtas hebt. 
 5. Zwemmen met lenzen in 
  Wanneer je gaat zwemmen met lenzen in zullen je lenzen zich vol gaan zuigen met het vieze zwembad- of natuurwater. Een hoop bacteriën en chloor kan zich hierdoor gaan ophopen wanneer je de lenzen nog een maand wilt gebruiken. Met harde lenzen is het helemaal niet goed om met de lenzen in te gaan zwemmen, de kans dat je ze verliest is dan heel erg groot. Bij daglenzen is dit geen probleem. Nadat je hebt gezwommen doe je gewoon de lenzen uit en gooi je ze weg. De volgende dag heb je gewoon weer lekker frisse lenzen, geen risico op ontstekingen en geen irritaties door chloor.
 6. Geen lenzenvloeistof meer nodig
  Doordat je de lenzen aan het einde van de dag weggooit heb je dus geen lenzenvloeistof meer nodig. Wel zo handig als je op vakantie gaat met het vliegtuig. Nu heb je meer plek voor een goede zonnebrandcrème in je handbagage.
 7. Minder last van droge ogen
  Doordat daglenzen erg dun zijn en goed zuurstof doorlaten heb je minder snel last van droge ogen. Goede daglenzen zijn zo gemaakt dat je ze bijna niet voelt en de hele dag comfortabel en scherp kunt zien. Er bestaan ook daglenzen die traanvocht componenten bevatten welke vrijkomen bij knipperen. Hierdoor heb je de hele dag extra comfort.  
 8. Torische lenzen en UV-filter
  Ook wanneer je een cilinder in je lenzen nodig hebt bieden daglenzen een uitkomst. Er bestaan namelijk torische daglenzen. 
  En wist je dat er ook daglenzen bestaan met UV-filter? Deze lenzen zijn niet gekleurd, dus kijken gewoon als een normale lens, maar beschermen dus wel tegen UV-licht. Voor volledige bescherming en comfort tegen het felle licht is een zonnebril wel nogsteeds erg prettig. 

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt om deze zomer daglenzen te gaan dragen? Dan nodigen we je graag uit langs te komen in de winkel om je verder te adviseren. Ben je van plan over te stappen op daglenzen? Dan raden we je wel aan de lenzen een aantal dagen thuis geprobeerd te hebben voor je op vakantie gaat. 

© Grit Optiek Nieuwerkerk. Alle rechten voorbehouden 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar deze pagina opneemt.

Geplaatst op 6 July 2019