« Naar blog

Zachte contactlenzen

Categorie: Contactlenzen

Dit type lens is in bijna alle sterktes leverbaar, zowel met als zonder cilinders. De contactlens heeft ongeveer de grootte van de iris, iets groter. Zodra je deze lens inzet blijft de lens op het oog zitten. Er zal weinig beweging van de lens plaatsvinden. De lens is van een flexibel materiaal gemaakt. Het inzetten en uithalen van deze lenzen doe je handmatig. 


Vervangingssytemen

Er zijn verschillende vervangingssystemen. Wij leveren zachte lenzen welke halfjaarlijks, maandelijk, 2-wekelijks, wekelijks en dagelijks moeten worden vervangen. De meeste lenzen zijn alleen geschikt om overdag te gebruiken. Ook zijn er zachte lenzen geschikt voor zowel dag en nacht, hieraan zitten wel wat meer risico's verbonden. 

Waarvoor

Deze lenzen kunnen worden gebruikt voor afstand, lezen en speciale lenzen met multifocaal. 

Materiaal

Er zijn tegenwoordig verschillende materialen zachte contactlenzen. Wij werken met de diverse producten, sommige zijn al langer op de markt andere nog maar net. Dit houdt in dat wij een deskundig advies geven betreffende het juiste materiaal voor je. Het nieuwste materiaal waar wij mee werken is silicone hydrogel, hoog zuurstof doorlatend. Deze type lenzen hebben een lager risico op ontstekingen dan het klassieke contactlens materiaal. Het is speciaal ontwikkeld om ook goed te kunnen gebruiken in drogere lucht omstandigheden, veel kantoren maar ook ziekenhuizen hebben een lage luchtvochtigheid, dit wordt veroorzaakt door het airco systeem. Dit materiaal verminderd droge of snel geïrriteerde ogen tijdens het contactlens dragen.

© Grit Optiek Nieuwerkerk. Alle rechten voorbehouden 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar deze pagina opneemt.

Geplaatst op 3 July 2018