Brilonderhoud

De meeste brillenglazen die wij verkopen zijn voorzien van een beschermende laag zodat er minder krassen op de glazen ontstaan. De meeste krassen ontstaan door het gebruik, denk hierbij aan het schoonmaken van de glazen met een kledingstuk of een papieren zakdoekje.

Daarom raden wij aan om de glazen schoon te maken met een microvezeldoek of een katoenen doek in combinatie met onze speciale (Glasklar) reinigingsspray. Bij gebruik van deze spray adviseren wij deze direct op de glazen te spuiten en met onze katoenen Grit reinigingsdoek de glazen schoon- en daarna droog te wrijven.

Deze flesjes zijn in de winkel voor € 1,00 opnieuw te vullen. 

Ook kun je met onze spray de glazen goed ontvetten zonder dat het schade geeft.  Spiritus kan ook. Als je spiritus gebruikt maak je hiermee een zachte theedoek of katoenen zakdoek wat vochtig en wrijft het vervolgens uit over je glazen. Daarna neem je je glazen weer af met een droog stuk van de doek en klaar ben je.

  Probeer contact met cosmetica te voorkomen. Denk hierbij aan haargel haarlak of andere bijtende reinigingsproducten. Deze producten zijn namelijk enorm schadelijk en vernietigend voor de ontspiegelingslaag en de hardingslaag. Als de glazen hiermee te vaak in contact komen dat zal de ontspiegeling los laten en lijkt het alsof je door een waas kijkt die je niet meer van de bril kunt krijgen.Indien er veel stof of zand op de bril zit probeer dan niet je glazen schoon te poetsen, je zult dan de vuiligheid in de glazen wrijven. Spoel dan de bril af onder koud tot lauw water, maar gebruik nooit heet water.

Tips voor een goed onderhoud van uw bril:

  • Maak je bril dagelijks aan het eind van de dag schoon, zowel montuur als de glazen.
  • Bewaar je bril in een hard etui. Ook tijdens de nacht.
  • Leg je bril nooit met de glazen naar beneden.
  • Nooit reinigen met agressieve middelen, zoals ether, ammoniak en aceton.
  • Gebruik geen reinigingsdoekjes, omdat onbekend is welke reinigingsmiddelen hierin zitten.
  • Niet blootstellen aan hoge temperaturen, zoals de sauna, dashboardkastje in de zon
  • Probeer niet zelf de bril recht te zetten door aan de bril te buigen, schroeven kun je uiteraard zelf aandraaien. Kom bij problemen altijd langs.
  • Laat door ons je bril regelmatig controleren.