Optometrie

Wat is een optometrist

Optometrist is een relatief nieuw beroep, hierin zijn er nog veel ontwikkelingen gaande. Een optometrist is op HBO-niveau opgeleid en zit daarmee tussen een opticien en een oogarts. Het is een wettelijk erkend beroep binnen de eerstelijns oogzorg. 

Wat kan een optometrist voor jou betekenen

Een optometrist levert je oogzorg op maat, gewoon bij jou in de buurt. Naast een gewone oogmeting kun je bij je optometrist terecht voor aanvullend onderzoek. Bij ons zullen ook aanmetingen en controles van contactlenzen uitgevoerd worden door een optometrist. Het aanvullende onderzoek houdt in dat je ogen verder onderzocht worden voor het opsporen en uitsluiten van oogafwijkingen. 

Beoordeling van je oog-gezondheid

Een gedegen oogmeting is een ding, maar niet alle oogklachten zijn te verhelpen met een goede bril. Soms is er nog andere zorg nodig, ook dit kunnen wij voor je uitzoeken. 

Vind je een bezoek bij een oogarts een grote stap, maar heb je wel de indruk dat je niet prettig kijkt?
Dan kunnen wij voor jou een oog-gezondheidsonderzoek doen. Wij maken daarbij gebruik van moderne en geavanceerde apparatuur. De problemen van de ogen kunnen worden vastgelegd aan de hand van netvlies-, hoornvlies- en ooglensfoto's, hiermee kunnen we op de langere termijn goed monitoren of er veranderingen plaats vinden. Door onze manier van onderzoeken kunnen we veel voorkomende oogaandoeningen opsporen, denk hierbij aan: staar, maculadegeneratie, diabetes op het oog, droge ogen en glaucoom. Wij kunnen voor je bepalen hoe storend de afwijkingen zijn en wat je hieraan kunt doen. Indien wij je niet zelf verder kunnen helpen kunnen wij, door onze samenwerking met oogartsen en ziekenhuizen in de regio, je snel en efficiënt doorverwijzen.

Welke optometische onderzoeken bieden wij nog meer: